A+ R A-

Izbor sportiste godine 2014. općine Gradačac

 

Sinoć je u Gradačcu, u organizaciji Sportskog saveza općine Gradačac, održana sportska manifestacija Izbor sportiste godine - Gradačac 2014, na kojoj su dodijeljena mnoga priznanja sportistima, sportskim radnicima i sponzorima. Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Gradačac, a u kulturno-zabavnom dijelu nastupao je Armin Omerović, poznati bh glumac.

 

Za najuspješnijeg sportistu-invalida općine Gradačac za 2014. godinu proglašen je Enes Kamberović iz KIK Gradačac. Titula najuspješnije sportistkinje pripala je Ajli Hadžić iz OK Kula Gradačac, dok je za najuspješnijeg sportistu u muškoj kategoriji proglašen Asmir Jahić iz KBS Zmaj Gradačac. U ime najuspješnijih prisutnima se obratila Ajla Hadžić.

 

 

Trener 2014. godine je Branislav Franić iz OK Kula Gradačac, a priznanja za uspjeh dobili su i Adnan Okanović, trener FK Mladost Sibovac i Arnel Mulić, trener KIK Zmaj Gradačac.

Najuspješnija sportska ekipa 2014. godine je OK Kula Gradačac, dok je za drugoplasiranu proglašen KIK Zmaj, a trećeplasiranu NK Zvijezda Gradačac.

Među najuspješnijim  sportistima u mlađim kategorijama  priznanja su dobili Ensar Mehić iz RK Speed, Dženita Džodžaljević iz OK Kula Gradačac i Nihad Čolić iz KBS Zmaj Gradačac kao prvoplasirani u ovoj kategoriji.

U kadetskoj konkurenciji priznanja za uspjeh su dobili Zana Lipovac iz OK Kula Gradačac, Ibrahim Haseljić iz RK Speed te Minel Šerbečić kao prvoplasirani u kadetskoj konkurenciji.

Među najuspješnijim juniorima  našli su se Minel Doljančić iz NK Zvijezda Gradačac, Amra Mandžukić iz OK Kula Gradačac te kajakaši Malik Selimović i Muhamed Beširović kao najuspješniji juniori općine Gradačac u 2014. godini.

Za najuspješniju osnovnu školu po rezultatima općinskog takmičenja proglašena je „JU OŠ Dr. Safvet-beg Bašagić“; Gradačac dok je za najuspješniju srednju školu na osnovu prošlogodišnjeg takmičenja proglašena „Gimnazija Mustafa Novalić“ iz Gradačca.

Z anajuspješnijeg pedagoga tjelesnog odgoja proglašen je Safet Doborac, a za najuspješniju sportsku školu proglašen je NK Tempo Gradačac.

Najuspješnije sportske ekipe u mlađim kategorijama  su KBS Zmaj Gradačac, pioniri RK Speed Gradačac i kadetkinje OK Kula Gradačac.

Na ovoj manifestaciji su pohvaljeni i novoosnovani ženski fudbalski klub Zvijezda-Gradačac  i Sportski tiplerski klub Zmaj Gradačac dok je za Sarah Delić vozačici kartinga vank konkurencije priređeno priznanje na učešću u međunarodnom učešću na Rotax Euro Čelendžeru.

Priznanje za dugogodišnji angažman  na sportskim terenima i promociju gradačačkog sporta dobio je  fotograf Redžep Kadrić. Pored Kadrića priznanja su dobili: Fikret Bijelić, Fuad Zlatarević, Sakib Kondžić, Ruzmir Hamidović, Alija Škahić i Šefik Šibonjić.

Priznanja za doprinos u razvoju sporta dodijeljena su firmama koje su posebno pomagale sport na teritoriju naše općine u 2014. godini a to su: TMD Grup, NETZ, Bh Telekom, Storage GHBH, Unikomerc, Unimedia, MPG-X, AES Trans i SAS Tehnic.

(gradacac.org)

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.