Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je održana 7. radna sjednica Općinskog vijeća Gradačac. Općinsko vijeće ja razmotrilo i usvojilo Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Gradačac  za prvih 6. mjeseci ove godine. Također usvojene su Izmjene i dopune Budžeta Općine Gradačac za 2107. a koje se većim dijelom odnose na kapitalna ulaganja kao i učešće u realizaciji projekata koji se finansiraju između međunarodnih organizacija i drugih nivoa vlasti, kao i poboljšanje infrastrukturnih objekata.

Vijeće je donijelo Odluku o vodosnabdijevanju (EBRD) kojom se utvrđuju uslovi i način vodosnabdijevanja građana pitkom vodom, održavanje i razvoj sistema vodosnabdijevanja kao i regulišu prava i obaveze davaoca i korisnika usluga. Na osnovu ove Odluke donijet će se odluke o povjeravanju obavljanja poslova kao i određivanja cijene komunalne usluge.

Općinsko vijeće razmotrilo je Informacije o funkcionisanju mjesnih zajednica i statusu nepokretne imovine u istim kao i usvojilo Izvještaj o radu Općinskog prvobranilaštva za 2016.

Vijeće je iz svoje nadležnosti donijelo više odluka i utvrdilo tekstove oglasa za izbor upravnih odbora  u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina Gradačac, kao i imovinsko pravnih rješenja iz nadležnosti Vijeća.

Općinsko vijeće izvršilo izbor dva člana općinske izborne komisije kao i donijelo Odluku o kriterijima za imenovanje članova Komisije za utvrđivanje prometne vrijednosti nepokretnosti i prava kao i imenovalo članove ove komisije do provođenja konkursne procedure.

Na ovoj sjednici pokrenuto je više prijedloga i inicijativa kao i pitanja vijećnika. 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan