A+ R A-

Poziv Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove

OBAVIJEST  ZA JAVNOST

Poziv osobama koje imaju nekretnine u političkim općinama Gradačac i Srebrenik:

PRIJAVITE SVOJA PRAVA NA NEKRETNINAMA

Općinski sud u Gradačcu je dana 26.09.2017. godine javnim oglasom najavio uspostavu nove zemljišne knjige, po podacima novog premjera, za nekretnine u katastarskim općinama Vučkovci (politička općina Gradačac) i Donji i Gornji Srebrenik (politička općina Srebrenik).

Pozivamo sve osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili drugog prava na nekretninama koje se nalaze u katastarskim općinama Vučkovci (politička općina Gradačac) i Donji i Gornji Srebrenik (politička općina Srebrenik), da svoje pravo prijave u roku od 60 dana od dana objave oglasa, i to podneskom u dva primjerka, te da to dokažu, jer u protivnom njihovo pravo neće biti uzeto u obzir prilikom uspostavljanja zemljišnoknjižnog uloška. Dakle, građani su dužni uz prijavu prava dostaviti i dokumentaciju, odnosno isprave na osnovu kojih su stekli prava na svojim nekretninama, to je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju  i drugo, a isto je potrebno dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Prijave prava na nekretninama se trebaju izvršiti na Odjeljenju za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Gradačcu, u središtu suda u Gradačcu, na adresi Titova bb, 76250 Gradačac, odnosno u Odjeljenju za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Gradačcu u Srebreniku, na adresi Teritorijalne odbrane 92 bb, 75350 Srebrenik  svakim radnim danom u vremenu od 07,30-13,30h. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

Također, pozivaju se i svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim općinama Vučkovci (politička općina Gradačac) i Donji i Gornji Srebrenik (politička općina Srebrenik), čije je vlasništvo bilo dosada upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u novu zemljišnu knjigu, po podacima novog premjera, uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

Navedene aktivnosti se provode u okviru Projekta registracije nekretnina, kroz koji se provodi sistemsko usuglašavanje podataka o nekretninama između evidencija katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete dobiti putem e- maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.