Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Poziv Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove
A+ R A-

Poziv Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove

OBAVIJEST  ZA JAVNOST

Poziv osobama koje imaju nekretnine u političkim općinama Gradačac i Srebrenik:

PRIJAVITE SVOJA PRAVA NA NEKRETNINAMA

Općinski sud u Gradačcu je dana 26.09.2017. godine javnim oglasom najavio uspostavu nove zemljišne knjige, po podacima novog premjera, za nekretnine u katastarskim općinama Vučkovci (politička općina Gradačac) i Donji i Gornji Srebrenik (politička općina Srebrenik).

Pozivamo sve osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili drugog prava na nekretninama koje se nalaze u katastarskim općinama Vučkovci (politička općina Gradačac) i Donji i Gornji Srebrenik (politička općina Srebrenik), da svoje pravo prijave u roku od 60 dana od dana objave oglasa, i to podneskom u dva primjerka, te da to dokažu, jer u protivnom njihovo pravo neće biti uzeto u obzir prilikom uspostavljanja zemljišnoknjižnog uloška. Dakle, građani su dužni uz prijavu prava dostaviti i dokumentaciju, odnosno isprave na osnovu kojih su stekli prava na svojim nekretninama, to je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju  i drugo, a isto je potrebno dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Prijave prava na nekretninama se trebaju izvršiti na Odjeljenju za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Gradačcu, u središtu suda u Gradačcu, na adresi Titova bb, 76250 Gradačac, odnosno u Odjeljenju za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Gradačcu u Srebreniku, na adresi Teritorijalne odbrane 92 bb, 75350 Srebrenik  svakim radnim danom u vremenu od 07,30-13,30h. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

Također, pozivaju se i svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim općinama Vučkovci (politička općina Gradačac) i Donji i Gornji Srebrenik (politička općina Srebrenik), čije je vlasništvo bilo dosada upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u novu zemljišnu knjigu, po podacima novog premjera, uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse.

Navedene aktivnosti se provode u okviru Projekta registracije nekretnina, kroz koji se provodi sistemsko usuglašavanje podataka o nekretninama između evidencija katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete dobiti putem e- maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan