Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Održana 8. sjednica Privrednog savjeta
A+ R A-

Održana 8. sjednica Privrednog savjeta

U sali za sjednice Općine Gradačac održana je 8. sjednica Privrednog savjeta općine Gradačac. Privredni savjet razmotrio je i usvojio Grant shemu poticaja Općine Gradačac privrednim subjektima u svrhu ekonomskog razvoja i novog zapošljavanja na području općine Gradačac. Ovaj poticaj realizovat će se u sklopu MEG projekta (Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja ), finansiran od strane Vlade Švicarske, a implementirat će se tokom 2018-19.

Privredni savjet upoznao se sa prvim rezultatima sprovođenja aktivnosti na jačanju povoljnog privrednog okruženja u skladu sa standardima BFC SEE certifikata. Ovaj certifikat je dodijeljen Općini Gradačac sredinom ove godine nakon izvršenih aktivnosti i evaluacije od strane certifikatora.

Privredni savjet se također upoznao i prihvatio informaciju o statusu implementiranih infrastrukturnih projekata na području općine Gradačac. Aktvnosti na poboljšanju infrastrukture i stvaranju povoljnog privrednog okruženja doprinijeli su povećanju broja zaposlenosti kao i interesu domaćih i stranih ulagača za otvranje novih radnih mjesta na području općine Gradačac.

Pored ovih pitanja Privredni savjet razmjenio je mišljenja i o drugim pitanjima i aktivnostima koje se vode na općini Gradačac a sve u cilju bržeg razvoja i stvaranja povoljnog okruženja ( izrada detaljne prostorno planske dokumentacije u pojedinim dijelovima općine ).

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan