A+ R A-

Sastanak Radne grupe za izradu dokumenta: "Strategija prema mladima općine Gradačac 2019.-2023."

Danas je u prostorijama Općine Gradačac održan radni sastanak  Radne grupe za izradu dokumenta "Strategija za mlade općine Gradačac 2019- 2023." Članovi Radne grupe upoznali su se sa budućim koracima izrade Strategije gdje je predstavljen Akcioni plan sa ciljem utvrđivanja metodologije i dinamike rada.

Nosilac projekta izrade „ Strategije prema mladima općine Gradačac 2019.-2023. „ je Vijeće mladih općine Gradačac u partnerstvu s Institutom za mlade KULT uz podršku Općine Gradačac. Projekat je podržan kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD, koji finansira Evropska unija ( EU ), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Strategija je dokument koji će identificirati potrebe mladih na lokalnom nivou, a oni treba da preuzmu inicijativu i da utiču na one koji donose odluke kako bi se njihov položaj poboljšao. To je jedini ispravan način vođenja brige i politike o mladima, koji će odražavati stvarne potrebe istih i jasno definirati način implementacije.

Izradi Strategije prema mladima prethodit će „Istraživanje o potrebama i problemima mladih“ u kojem će učestvovati mladi sa područja općine Gradačac. S tim u vezi u prostorijama Udruženja KULT Gradačac održana je obuka za anketare. Obučeni anketari će u narednom periodu vršiti anketu u svim mjesnim zajednicama u Gradačcu. Ovim putem pozivamo mlade Gradačca da se odazovu ovoj anketi i kažu svoje mišljenje, probleme, sugestije...

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.