A+ R A-

Nastavak radova na izgradnji sistema južnog vodovoda

U sklopu projekta „Vodosnabdijevanje Gradačca“ nastavljeni su radovi na izgradnji sistema južnog vodovoda. Radi se o nastavku realizacije ovog projekta koji se odnosi na proširenje vodovodnog sistema (područje Zelinje) i izgradnju vodovodnih objekata i distributivne mreže na području južnog dijela grada Gradačca. Završetak radova se očekuje krajem 2020.  a vrijednost istih je oko 4,3 miliona Eura.

Trenutno radovi se izvode na trasi od benzinske pumpe Mat-trade d.o.o. ( raskrsnica kod Vučkovaca ) preko MZ Sirnice Donje do MZ Srnice Gornje. Radovi se sastoje iz dva LOT-a. LOT 2 odnosi se na trenutne radove tj. izgradnju cjevovoda pod pritiskom i i potisno-distributivnog cjevovoda i distributivne mreže u ukupnoj dužini L = 52.927,54 m vrijednosti 2.984.514,62 EUR.

Važno je istaći da ovim projektom mogućnost na priključenje na potpuno novi sistem vodosnabdivanja dobiti većina naselja u južnom dijelu grada Gradačac a to se odnosi na Vučkovce, Srnice Donje, Srnice Gornje, Biberovo Polje, dio Toka, Kerep, Jelovče Selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja i Međiđe.

Sve ove činjenice govore o obimu i značajnu ovog projekta za grad Gradačac.