A+ R A-

Primopredaja realizovanih radova na sportskoj dvorani

U Osnovnoj školi  „ Hamdija Kreševljaković“ Kamberi u Gradačcu, uz prisustvo brojnih zvanica, svečano je izvršena primopredaja realizovanih radova na sportskoj dvorani. Radovi na sportskoj dvorani u MZ Mionica Centar ( Kamberi ) su u završnoj fazi i dosadašnja ulaganja u ovaj objekat iznose oko 1,3 miliona KM.

 

Današnja priompredaja radova, koje je finansirala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini, odnose se na nabavku stolica na tribinama, vanjska fasada, kompletna ventilacija na objektu, rasvjeta i prostorija za spremanje sportske opreme a iznose oko 83.000 KM. U toku je i nabavka ostalih sportskih rekvizita ( golovi, koševi, sprave za gimnastiku... ) kako bi se uspješno završili radovi na cjelokupnom objektu i implemetirao ovaj veliki projekat.

 

Direktorica škole Aida Hećimović se zahvalila svim prisutnim na velikodušnoj finansijskoj pomoći i svima koji su pomogli da se ovaj projekat uspješno realizuje i polako privodi kraju. Također je izrazila i želju da ovakvi objekti će služiti cjelokupnoj lokalnoj zajednici i da će doprinijeti razvoju iste.  

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da gradska uprava Gradačac uvijek nastoji ostati na jednom čvrstom pravcu, da pomaže obrazovanje u smislu materijalnih uslova rada i opremljenosti obrazovnih ustanova, a ovo je još jedan od pokazatelja da želimo biti jedan zaista dobar servis obrazovanju. Radostan sam, da smo danas prisutni na ovoj svečanosti i ovo je  primjer uz jednu dobru koordinaciju  i  realno sagledavanje mogućnosti, može efikasno raditi i doći do realizacije ovakvih vrijednih projekata.

Prisutnima se obratio i brigadir Turske vojne misije u BiH gospodin Metin Ozturk koji je srdačno pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo da se danas nalazi u ovoj školi gdje je zajedno s Turskom vojnom misijom implementiran veoma važan projekat za ovu lokalnu zajednicu. U proteklom periodu ( 26 godina ) od strane Turske vojne misije u BiH realizovano je oko 600 projekata u cijeloj Bosni i Hercegovini koji su za cilj imali da razviju društveno-kulturni i ekonomski napredak bosanskog društva u cijelini.

Svečanu vrpcu presjekli su direktorica OŠ „ Hamdija Kreševljaković „ Aida Hećimović, gradonačelnik Edis Dervišagić i brigadir gospodin Metin Ozturk čime su i zvanično predati realizovani radovi od strane Turske vojne misije u BiH Osnovnoj školi „Hamdija Kreševljaković„ u Gradačcu.