A+ R A-

Primopredaja realizovanih radova na sportskoj dvorani

U Osnovnoj školi  „ Hamdija Kreševljaković“ Kamberi u Gradačcu, uz prisustvo brojnih zvanica, svečano je izvršena primopredaja realizovanih radova na sportskoj dvorani. Radovi na sportskoj dvorani u MZ Mionica Centar ( Kamberi ) su u završnoj fazi i dosadašnja ulaganja u ovaj objekat iznose oko 1,3 miliona KM.

 

Današnja priompredaja radova, koje je finansirala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini, odnose se na nabavku stolica na tribinama, vanjska fasada, kompletna ventilacija na objektu, rasvjeta i prostorija za spremanje sportske opreme a iznose oko 83.000 KM. U toku je i nabavka ostalih sportskih rekvizita ( golovi, koševi, sprave za gimnastiku... ) kako bi se uspješno završili radovi na cjelokupnom objektu i implemetirao ovaj veliki projekat.

 

Direktorica škole Aida Hećimović se zahvalila svim prisutnim na velikodušnoj finansijskoj pomoći i svima koji su pomogli da se ovaj projekat uspješno realizuje i polako privodi kraju. Također je izrazila i želju da ovakvi objekti će služiti cjelokupnoj lokalnoj zajednici i da će doprinijeti razvoju iste.  

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da gradska uprava Gradačac uvijek nastoji ostati na jednom čvrstom pravcu, da pomaže obrazovanje u smislu materijalnih uslova rada i opremljenosti obrazovnih ustanova, a ovo je još jedan od pokazatelja da želimo biti jedan zaista dobar servis obrazovanju. Radostan sam, da smo danas prisutni na ovoj svečanosti i ovo je  primjer uz jednu dobru koordinaciju  i  realno sagledavanje mogućnosti, može efikasno raditi i doći do realizacije ovakvih vrijednih projekata.

Prisutnima se obratio i brigadir Turske vojne misije u BiH gospodin Metin Ozturk koji je srdačno pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo da se danas nalazi u ovoj školi gdje je zajedno s Turskom vojnom misijom implementiran veoma važan projekat za ovu lokalnu zajednicu. U proteklom periodu ( 26 godina ) od strane Turske vojne misije u BiH realizovano je oko 600 projekata u cijeloj Bosni i Hercegovini koji su za cilj imali da razviju društveno-kulturni i ekonomski napredak bosanskog društva u cijelini.

Svečanu vrpcu presjekli su direktorica OŠ „ Hamdija Kreševljaković „ Aida Hećimović, gradonačelnik Edis Dervišagić i brigadir gospodin Metin Ozturk čime su i zvanično predati realizovani radovi od strane Turske vojne misije u BiH Osnovnoj školi „Hamdija Kreševljaković„ u Gradačcu.

POSLJEDNJE VIJESTI

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Jučer u Sarajevu počela je sjednica političkih direktora zemalja članica...

JAVNI OGLAS  za izbor i imenovanje  predsjednika  Upravnog odbora  JZU “Dom zdravlja”  Gradačac, predstavnika osnivača

JAVNI OGLAS za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog odbora JZU “Dom zdravlja” Gradačac, predstavnika osnivača

GRADSKO VIJEĆE Komisija za izbore i imenovanja Broj: 01-05-137/19                                                                                     Na osnovu člana 7....

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.