A+ R A-

Prijem sportista kod gradonačelnika Gradačca

Gradonačelnik Edis Dervišagić upriličio je prijem za sportiste koji su ostvarili zapažene rezultate u proteklom periodu. Prijemu su prisustvovali Damir Doborac, trener RK Gračanica, bh. reprezentativci Sadin Mulahalilović ( Karate klub „ Tempo“ ), Ajla Vehabović i Nusreta Bećirović (KBS Zmaj Gradačac).

Gradonačelnik je prisutnima čestitao na ostvarenim uspjesima i poželio im da nastavak sportske karijere bude još uspješniji. Mr. sci Edis Dervišagić je istakao da vi ste dokaz da svojim radom i sportskim ponašanjem možete biti istinski uzor mladim sportistima i da se zalaganjem može stići do svakog cilja. Grad Gradačac će u okviru svojih nadležnosti nastaviti podržavati sportiste koji su svojim uspjesima i zalaganjem doprinijeli promociji grada Gradačac i države Bosne i Hercegovine.

U glavnom gradu Mađarske od 7. do 9. februara se održava Evropsko karate prvenstvo za kadete, juniore i U 21. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine iz Gradačca su karatisti Sadin Mulahalilović, državni juniorski prvak u borbama -68 kg te Ajla Vehabović, Anela Hanić i Nusreta Bećirović koje su juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine u katama. Tim povodom još jednom gradonačelnik je zaželio puno sportske sreće na ovom prestižnom takmičenju.