A+ R A-

ČESTITKA Gradonačelnika Grada Gradačac povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada

 

Povodom 1. maja  međunarodnog praznika rada građankama i građanima Grada Gradačac  u ime gradske uprave Grada Gradačac i lično upućujem srdačne čestitke.

Za građane Gradačca i  cijele BiH  ne može biti bolje želje od stvaranja uslova da oni koji ne rade što prije dođu u poziciju da rade, veća i sigurnija prava onih koji su zaposleni, uspostave programa koji vode ka bržem zapošljavanju, i odnosa koji vode Bosnu u svijet ljepše perspektive prvenstveno mladima.  

Nažalost, danas veliki broj građana nije u mogućnosti ostvariti  pravo na rad.

Iz ovih razloga Prvi maj nas sve podsjeća na svakodnevnu angažovanost i ulaganje maksimalnih napora kako bi se mijenjalo takvo stanje, a u ostvarenju ovih želja Grad Gradačac će nastojati podsticati proces zapošljavanja.

Obzirom na svjetsku pandemiju COVID 19 vrijeme u kojem obilježavamo ovaj praznik rada veoma je neizvjesno i u specifičnim okolnostima, ali nadamo se da   da ćemo brzo vratiti svakodnevnim obavezama i aktivnostima i  krenuti  putem oporavka.

Svima želimo da se prema ovom prazniku odnosimo i dočekujemo ga prema njegovom historijskom značenju, u borbi za bolji položaj i standard radnika, i da ovaj praznik provedemo u miru, dobrom zdravlju i ugodnom raspoloženju.

 

Gradonačelnik Grada Gradačac

 mr.sci Edis Dervišagić