A+ R A-

Prijem uspješnih sportista Gradačca od strane gradonačelnika

Gradonačelnik Edis Dervišagić upriličio je prijem za uspješne sportiste  povodom izuzetnih rezultata koje postižu u svojim disciplinama i kategorijama.
Predstavnike kluba borilačkih sportova “ZMAJ“ Gradačac, osvajače medalja na Svjetskom kupu održanom početkom jula u Poreču (R Hrvatska) i državnom prvenstvu u Bugojnu ugostio je danas gradonačelnik Edis Dervišagić zajedno sa pomoćnikom Hajrudinom Hasanbašićem.
U ime mladih sportista  na prijemu se zahvalio trener Asmir Jahić koji je ujedno i predstavio osvajače medalja:
Sadin Mulahalilović osvajač  Zlatne medalje Svjetskog kupa u karateu
u kategoriji U21 - 84 kg ;
Esma Pašalić osvajačica Zlatne medalje na državnom prvenstvu za kadete održanom u Bugojnu krajem juna 2021. godine;
Osvajači medalja pozvani su u karate reprezentaciju Bosne i Hercegovine gdje će dalje učestvovati na Evropskom prvenstvu u Finskoj koje se održava sredinom avgusta mjeseca 2021. godine.
Čestitavši karatistima na velikom uspjehu koji su postigli i medaljama koje su osvojili gradonačelnik je dodao, da i mnogo veće zemlje od Bosne i Hercegovine bi bile ponosne na ovaj uspjeh, tako je grad Gradačac ponosan na svoje mlade sugrađane, njihovog trenera i roditelje koji su ih podržavali i omogućili da ostvare ovako zapažene rezultate i budu promotori Gradačca u svijetu.
Tom prilikom gradonačelnik Edis Dervišagić je mladim sportistima uručio i poklone sa željom da nastave kontinuitet vrhunskih rezultata i uspjehe na svim takmičenjima, i dodao da je  Gradska uprava Gradačac oduvijek imala primjeren odnos prema sportu i mladima,  te obećao i nadalje svesrdnu pomoć Grada.