A+ R A-

Prijem gradonačelnika za članice „Zmajica“ Gradačac

Danas je gradonačelnik Edis Dervišagić održao radni sastanak s članicama Udruženja „ Zmajice“ Gradačac. Na sastanku se razgovaralo o trenutnim i budućim aktivnostima ovog  udruženja kao i određenim problemima oko liječenja žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja.

Napominjemo da iz budžeta Grada Gradačac se izdvajaju sredstva za dio troškova onkoloških pacijenata koji odlaze na liječenje u Tuzlu. Prošle godine je potpisan „Sporazum o organizaciji i finansiranju prevoza onkoloških pacijenata na radioterapiju u UKC Tuzla“ između Gradske uprave i  JZU Dom zdravlja Gradačac.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji i naglasio da će dosadašnja podrška biti nastavljena i u narednim periodu a posebno u područijima koja su bila tema današnjeg sastanka.

Članice Udruženja „Zmajice“ Gradačac zahvalile su se na prijemu, izrazile zahvalnost na dosadašnjoj podršci od strane Gradonačelnika i Gradske uprave Gradačac i ocjenili pozitivnim današnji sastanak. Predsjednica Udruženja „Zmajice“,  Zijada Zrnić uručila je zahvalnicu gradonačelniku Edisu Dervišagiću kojom se potvrđuje dosadašnja podrška Grada Gradačac ovom udruženju.