A+ R A-

Prijem kod gradonačelnika predstavnika “NK Zvijezda” Gradačac

Danas je održan sastanak predstavnika “NK Zvijezda” Gradačac i Gradske uprave Grada Gradačac. Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u Nogometnom klubu Zvijezda kao i o budućim infrastrukturalnim projektima na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu.

Gradska uprava je u ovoj budžetskoj godini planirala i izdvojila 232.000 KM kao podršku za rad ovog sportskog kolektiva. Gradonačelnik Edis Dervišagić u razgovoru s predstavnicima kluba usaglašeni su detalji na izgradnji tribina na stadionu “Banja Ilidža” koja će biti podržana iz budžeta Grada u iznosu od 100.000 KM.

Dogovorena je i zajednička saradnja  Grada Gradačac i “NK Zvijezda” Gradačac oko obilježavanje 100. godišnjice postojanja ovog kluba. S tim u vezi organizovana je prijateljska utakmica između “NK Zvijezda” Gradačac i “FK Željezničar” Sarajevo kao i “Crveno bijela noć” koja će se održati 21.09.2022. godine u centru grada s raznoraznim kulturno zabavnim programom uz veliki vatromet.

Također za taj dan planirana je  “Svečana akademija” povodom obilježavanja 100. godišnjice postojanja kluba NK Zvijezda.