A+ R A-

Podrška Vlade FBiH u iznosu od 900.000 KM za poboljšanje putne infrstrukture u Gradačcu

Na 8. sjednici Vlade FBiH odobreno je 600.000 KM za projekte sanacije ulica Branilaca grada i 1. bataljona i dijela ulice Rasima Terzića u Gradačacu. Radi se o sredstvima za koje su Grad Gradačac i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija a na osnovu ranije provedenog javnog poziva, još u aprilu ove godine, potpisali  Ugovor o  načinu utroška odobrenih sredstava. Međutim, naknadno je prethodni saziv Vlade FBiH poništio tu odluku i preusmjerio sredstva JP Ceste Federacije za druge projekte. Nakon uloženog prigovora, danas je Vlada FBiH sredstva ponovo dodijelila Gradu Gradačac.

Pored ovoga, prošle sedmice potpisani ugovori o izgradnji dva lokalna putna pravca u Gradačcu. Ovim ugovorima Vlada FBiH je odobrila oko 300.000 KM za izgradnju  pristupne saobraćajnice spomeniku „Ljiljan“ i lokalnog puta u MZ Mionica II. Pored navedenih sredstava planirana je i podrška realizaciji navedenih projekata iz budžeta Grada Gradačac.

Osim ovih putnih pravaca očekuje se potpisivanje Ugovor o izgradnji 29 lokalnih puteva za šta je iz ovogodišnjeg budžeta Grada Gradačac izdvojeno oko 1,7 miliona KM.

Završetkom ovih projekata stanje putne infrastrukture u Gradačcu će se znatno unaprijediti čime će se još više poboljšati uslovi življenja na području grada Gradačac.