A+ R A-

Vlada TK-a sa privrednicima Općine Gradačac u okviru kampanje "prepoznaj svoje-budi ponosan""

U okviru osnaživanja lokalne privrede i aktivne saradnje sa privrednicima , Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić danas je u Gradačacu organizovao radni sastanak predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa Begom Gutićem Premijerom Vlade i Udruženja privrednika Općine Gradačac i dijela privrednih subjekata.

U pozdravnoj riječi Općinski načelnik izrazio je zadovoljstvo što se ovaj radni sastanak održava u Gradačcu, na kojem udruženje privrednika i privrednici od nosilaca vlasti kantona mogu dobiti informacije i smjernice o aktivnostima, i mjerama na unapređenju privrednog ambijenta.

Općina Gradačac u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti podstiče razvoj privrede kroz unapređenje industrijskih zona i opremanja istih neophodnom infrastrukturom. Na općini Gradačac vodi se aktivnost na najznačajnijem infrastrukturnom projektu snabdijevanja južnog dijela općine vodom i proširenja postojeće gradske vodovodne mreže, kao i rekonstrukcija prečistača otpadnih voda i kanalizacione mreže.

Općinski načelnik istakao j,e da u ovom pogledu očekuje i razumijevanje Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, kako bi se što prije pristupilo realizaciji ovog projekta, koji se finansira iz povoljnih kreditnih sredstava EBRD- a, i donatorskih sredstava.

Općinski načelnik podržao je aktivnost Vlade i Privredne komore na sprovođenju kampanje «Prepoznaj svoje – budi ponosan-made in BiH», koja ima za cilj promociju svijesti potrošača o bitnosti kupovine domaćih proizvoda, i osnaživanje poduzetničkog ambijenta u našem kantonu.

Ovaj medijski projekat treba da počne polovinom ovog mjeseca.

Poslije prezentacije ovog projekta predstavnici Vlade i privrednici vodili su razgovore o stanju privrede, i mogućnostima i mjerama Vlade za pomoć privrednicima kao i djelovanja prema višim organima.