Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Delegacija Dürena u Gradačcu
A+ R A-

Delegacija Dürena u Gradačcu

U okviru partnerske saradnje bratskih gradova Dürena (SR Njemačka) i Gradačac (BiH) u periodu od 02.-05- juna ove godine u Gradačcu boravi zvanična delegacija Dürena, koju predvodi zamjenik gradonačelnika Paula Laryja gospodin Harald Sievers. U delegaciji su gospoda Richard Mullejers direktor komunalnog preduzeća Dürena, sa tehničkim direktorom gospodinom Siegfrid Stoff, kao i koordinatorica grada Dürena za partnerstvo dva grada gospođica Katja Schmitz.

Po osnovu vremenske nepogode izazvane poplavama i klizištima koja je zahvatila Bosnu i Hercegovinu i ovaj region u razmjerama kataklizme humanitarni radnici grada Dürena organizovali su prikupljanje pomoći u koordinaciji sa Crvenim križom Gradačca. Uz donaciju pomoći osobama sa posebnim potrebama pružit će se i pomoć unesrećenim ovom vremenskom nepogodom.

Humanitarnu delegaciju čine Markus Seiler, Lethar Koch, Gisela Scumacher uz dva člana Peter  Schumacer i Fritz Juax, koji su vozeći bicikl od 15 maja sa pređenih 1750  km stigli u Gradačac da uruče donaciju i pruže drugu pomoć. Donacija vrijedna 3500 Eura putem čeka uručena je udruženju građana «Kutak radosti».

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić primio je delegacije i uputio iskrenu zahvalnost građanima grada Dürena i gradonačelniku Laryju na ukupnoj pruženoj pomoći, a posebno u uslovima prirodne nepogode i izrazio zahvalnost naprijed navedenim osobama na humanosti i požrtvovanosti koju ulažu, da pruže pomoć.

Predstavnici komunalnog preduzeća grada Dürena boravit će u posjeti JP «Komunalac» Gradačac, sa kojima će se nastaviti saradnju u komunalnim djelatnostima od interesa za građane i općinu. Posebno će posvetiti pažnju radu komunalnog preduzeća  u uslovima prilagođavanja evropskim standardima i potreba građana u ovoj oblasti.

U okviru ove radno-humanitarne posjete predstavnici grada Dürena posjetiti će UG « Kutak radosti» i gimnaziju «Mustafa Novalić» u Gradačcu gdje učenici i nastavnici ostvaruju saradnju sa vršnjacima iz Dürena.

U okviru ove posjete predstavnici partnerskih gradova posjetiti će područja koja su zahvatila poplave i posebno klizišta, koja su ugrozila stambene i infrastrukturne objekte, na općini Gradačac kao i okolna mjesta zahvaćena nepogodom.

U okviru sagledavanja privredne sradnje delegacija je posjetila i mljekaru «Zott» u Gradačcu.

Ova posjeta je veoma značajna za daljni razvoj partnerskih odnosa, prevashodno u cilju uspostavljanja privredne saradnje.

Predstavnici delegacije prenijeli su poruke za razumijevanje stanja u kojem se nalaze građani  Gradačca i ovog dijela Bosne i Hercegovine, od strane gradonačelnika Laryja i građana Dürena i izrazili zahvalnost na gostoprimstvu i da će utiske prenijeti građanima Dürena.       

Putem ove delegacije Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić uputio je srdačne pozdrave gradonačelniku Laryju i građanima grada Dürena uz zahvalnost na pruženoj pomoći i razumijevanju.

GRADOVI PARTNERI

 

 

 

Grad Sivas

http://www.sivas.bel.tr

 

Grad Düren

http://www.dueren.de/stadtinfo/partnerstaedte/gradacac/

 

Grad Стрий, Українa

http://stryi-rada.gov.ua/brother.htm

 

Grad Frýdek-Místek

http://www.frydek-mistek.cz/

 

 

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.