A+ R A-

Općina Gradačac u posjeti Dürenu

Delegacija Općine Gradačac predvođena Općinskim načelnikom mr.sci Edisom Dervišagićem od 15. do 17. septembra ove godine boravila je u partnerskom gradu Dürenu ( Njemačka ). Povod posjete je tradicionalno predstavljanje partnerskih gradova na 39. Gradskom sajmu u Dürenu. Osim Općine Gradačac na sajmu su se predstavili i partnerski gradovi iz Ukrajine, Francuske, Kine, Austrije i Turske.

Na „Stadtfestu Düren“  građanima Dürena i gostima ove manifestacije Gradačac se predstavio sa privrednim, turističkim i kulturnim vrijednostima. Ovu posjetu Općinski načelnik mr.sci. Edis Dervišagić  iskoristio je za susret  sa predstavnicima drugih gradova učesnika ove manifestacije i razmijenio iskustva i dobre prakse. Obavljeni razgovori koji su vođeni u sklopu ove posjete veoma su obećavajuća sa obostranom željom za mogućnosti saradnje u narednom periodu.

Na prijemu kod gradonačelnika Dürena gospodina Laryja razgovarano je o saradnji i partnerstvu u proteklom periodu kao i unapređenju u narednim godinama. Istaknut je značajan napredak ostvarivanja ove saradnje i želja za unapređenjem iste. Ovom prilikom gradonačelnik Lary naglasio je mogućnost da partnerski grad Düren pruži materijalno tehničku pomoć u opremanju profesionalne vatrogasne jedinice u Gradačcu koja je u fazi konstitusanja.

GRADOVI PARTNERI

 

 

 

Grad Sivas

http://www.sivas.bel.tr

 

Grad Düren

http://www.dueren.de/stadtinfo/partnerstaedte/gradacac/

 

Grad Стрий, Українa

http://stryi-rada.gov.ua/brother.htm

 

Grad Frýdek-Místek

http://www.frydek-mistek.cz/