A+ R A-

OBILJEŽEN 22.OKTOBAR DAN OPĆINE GRADAČAC

Obilježavanje 22 oktobra Dana općine Gradačac otpočelo je 16. oktobra kada je obilježena godišnjica 7. Bataljona 107 Viteške brigade, a nastavljeno 17. Oktobra obilježavanjem akcije „Istok-sjeveroistok“ i održavanjem Međunradonog kaarte turnira „Gradačac OPEN 2015.“

Povodom Dana zlatnih ljiljana koji se obilježava u okviru  Dana općine 21.10. održan je Malonogometni turnir osnovnih škola, a u gradskom kinu prikazan film Šamsudina Gegića „Stupica nevidljivog djeteta“.

Na Dan 22.oktobra, Općinski načelnik upriličio je prijem za porodice poginulih i umrlih Zlatnih ljiljana i nosioca ovog najvećeg priznanja.

Delegacija općine Gradačac predvođena Općinskim načelnikom mr.sci Edisom Dervišagićem odala je počast šehidima, palim borcima i civilnim žrtvama na Centralnom spomen obilježju odbrambeno - oslobodilačkog rata 92.-95.,

 spomen obilježju žrtvama rata 1941-1945 ,

kao i šehidskom mezarju u Mahmut Mahali

i spomen obilježju“Križ“ u Ledenicama Donjim.

Na Centralnom spomen obilježju  počast i polaganje cvijeća izvršile su i delegacije Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona,Rendžerskog puka oružanih snaga BiH, boračkih udruženja, političkih subjekata i drugih organizacija i pojedinaca.

 

 

Ovim povodom održan je prigodan program uz poklanjanje Ja – sina za poginule,čitanje nagrađenih radova učenika osnovnih škola povodom Dana općine i obraćanje Predsjednika Saveza boračkih organizacija i Općinskog načelnika općine Gradačac.

 

 

 

Općinski načelnik istakao je značaj 22. Oktobra u odbrambeno-oslobodilačkom ratu i zaustavljenje oklopnog voza što je bilo prekretnica u odbrani Gradačca i Bosne i Hercegovine, i da je u znak sjećanja na taj Dan Općinsko vijeće isti odredilo kao Dan općine Gradačac.

Tom prilikom izrazio je poštovanje braniocima Gradačca kao i doprinos da ova općina u miru gradi svoju budućnost na najvišima ljudskim vrijednostima i stvaranju uslova za bolje sutra.

U organizaciji Saveza boračkih organizacija na lokaciji oklopnog voza u Ledenicama Donjim, održan je prigodan program uz prisustvo velikog broja građana i zvanica.

I ovom prilikom uz iznesena sjećanja učesnika operacije zaustavljanja oklopnog voza, prikazivanja filma, prisutnima se obratio i Općinski načelnik općine Gradačac ističući značaj ove bitke i slave Gradačca.

 

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Gradačac, uz prigodan program dodijeljena su i općinska priznanja za ovu godinu. Najviše priznanje „Zlani grb grada“ Ronilačkom klubu „Vidara“ uručio je Općinski načelnik za doprinos u sprečavanju od poplava 2014. godine, kao i drugim aktivnostima među kojima i pronalazak utopljenog sugrađanina u Neretvi (Mostar).

Priznanje „Zlatni zmaj“ dodijeljena su Planinarskom društvu „Gradina“ Gradačac i JU za predškolsko obrazovanje –Dječije obdanište „Kolibri“ Gradačac.

 

 

U tematskom dijelu sjednice Općinski načelnik obratio se prisutnim sa zahvalnošću na odzivu i čestitkama povodom Dana općine, a  dostignuća općine Gradačac između obilježavanja ovog Dana 2014.-2015 godine prikazana su putem video projekcije.

Na ovoj sjednici, u ime nagrađenih zahvalio se Omerović Enes –član Ronilačkog kluba, a u ime Tuzlanskog kantona obratio se Bego Gutić, premijer Tuzlanskog knatona.

U večernjim satima istog dana u prostorijama BZK“Preporod“ održana je tribina na temu „Husejn-kapetan Gradaščević“ u kulturi sjećanja.

Povodom oktobarskih dana odbrane i Dana općine Gradačac, u dane 23-25.10. održat će se treći Međunarodni turnir košarke u kolicima „Gradačac OPEN 2015. godine“.

Na turniru čiji je domaćin Košarkaški invalidski klub „ZMAJ“ Gradačac učestvovat će ekipe iz Maribora (Slovenija), Slavonskog broda (Hrvatska) i „3 K“ Sarajevo i ekipa domaćina.

Povodom Dana općine Gradačac, Općinskom načelniku; Općinskom vijeću i građanima Gradačca upućene su mnogobrojne čestitke od organa vlasti svih nivoa Bosne i Hercegovine; susjednih općina i drugih iz BiH; privrednih subjekata; političkih partija; udruženja građana; vjerskih zajednica i drugih ustanova, organa i organizacija, kao i građana iz kulturnog i javnog života, i pojedinačno građana.

Ovom prilikom u nemogućnosti zahvale pojedinačno, Općinski načelnik općine Gradačac mr.sci Edis Dervišagić upućuje iskrenu zahvalnost na čestitkama, uz obećanje da će preduzeti aktivnosti na stvaranju još boljeg ambijenta i uslova za življenje na općini Gradačac, jer to branioci i građani zaslužuju.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.