A+ R A-

46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu

Danas je u Gradačcu svečano otvoren 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Na ovogodišnjem sajmu predstavit će se 315 izlagača iz Bosne i Hercegovine te zemalja regije i Evropske unije. Na sajamu će biti upriličene i razne prezentacije uz stručna savjetovanja.

Davne 1969. godine dakle tačno prije 50 godina, ponosni na šljivu koja je značila opstanak i napredak na ovim prostorima, gradačačani joj odrediše manifestaciju. U proteklom periodu povećavao se broj voćnjaka i stabala šljive i drugog voća, razvijala se ova manifestacija, a  i Gradačac.

Centar privrednih prezentacija u naredna tri dana bit će upravo Gradačac kroz najstariju specijalizovanu privrednu manifestaciju u Bosni i Hercegovini koja se prostire na pet hiljada kvadratnih metara.

Gradonačelnik Gradačca je napomenuo veliki značaj ove manifestacije za Gradačac. Ovo je veoma važan događaj budući da je i sam grad Gradačac rastao zajedno s ovom manifestacijom. Zahvalio se svim gostima koji su došli u Gradačac i posjetili ovu našu manifestaciju. „... Vjerujem da ćemo biti kao i uvijek dobri domaćini i da ćemo se na naredne godine na 47. sajmu družiti u još boljem i vedrijem raspoloženju ...“.

Na Sajmu šljive posjetioci će imati priliku da vide prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

I ove godine Udruženje “Pčela” iz Gradačca organizuje sajam pčelarstva i pčelinjih proizvoda koji je drugu godinu sastavni dio ove privredno-turustičke manifestacije.

Tokom trajanja sajma Grad Gradačac je pokrovitelj svih kulturno zabavnih manifestacija ( koncerti, promocije knjiga i drugi sadržaji) koje će se održavati na platou ispred zgrade gradske uprave i krugu zgrade Javne biblioteke u Gradačcu.

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.