A+ R A-

Gradonačelnik posjetio Medžlis islamske zajednice Gradačac

Danas je gradonačelnik Edis Dervišagić posjetio Medžlis Islamske zajednice Gradačac, gdje se sastao sa glavnim imamom MIZ Gradačac Nusret ef. Kurjaković i predsjednikom IO medžlisa Husein ef. Jukan. Ovom prilikom istaknuta je dosadašnja uspješna saradnja između Medžlisa i Gradske uprave Gradačac koja će se nastaviti i u narednom period kroz zajedničke projekte i aktivnosti. Razgovaralo se o trenutnoj higijensko epidemiološkoj situaciji, mjerama koje je potrebno preduzeti u narednom periodu u javnim, vjerskim i drugim objektima kao i poštovati Instrukciju Islamske zajednice u BiH  kojom su propisani novi uslovi obavljanja namaza u džamijama povodom predstojećeg Kurban-bajrama.

Ovom prilikom uručena je donacija od 3000 zaštitnih maski i 40 l dezinfekcionih sredstva za ličnu higijenu i radne površine koja će biti podjeljena svim džematima na području grada Gradačca.

Gradonačelnik i glavni imam MIZ Gradačac uputili su zajednički apel građanima i vjernicima da se pridržavaju instrukcija i preporuka, kao što je nošenje maske u džamiji, dezinfekcija prilikom ulaska i održavanja potrebne fizičke distance.