A+ R A-

Svečano otvoren 47. Sajam šljive u Gradačcu

Danas je otvoren 47. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije-Sajam šljive u Gradačcu. Na ovogodišnjem sajmu zbog pandemije koronavirusa ograničen je broj izlagača a sajamske aktivnosti će trajati od 25.08. do 27.08.2020. Na sajamu će biti upriličene i razne prezentacije uz stručna savjetovanja.

Sajam će se održati u prostorijama Gradačačkog  sajma uz poštovanje higijensko-epidemiloških mjera vezanih za dezinfekciju, zaštitnu opremu,  obaveznu  fizičku  distancu od minimalno 1 metar i ograničenje broja osoba do 50 osoba u zatvorenom i do 100 ljudi na otvorenom prostoru.  

Premijer Vlade Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović u svom je obraćanju istaknuo kako je izuzetno ponosan što gradačački Sajam šljive predstavlja jedan od poticaja za privredu kako Gradačca, tako i Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine. Premijer je i zvanično otvorio ovogodišnju manifestaciju svečanim činom presjecanjem vrpce.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije  i povećanog broja osoba oboljelih od infekcije koronavirusa na teritoriji našeg grada a i šire, obavještavamo građane da Grad Gradačac u vrijeme održavanja međunarodnog sajma šljive i prehrambene industrije nije učestvovao u  organizaciji kulturno-zabavnih sadržaja i vatrometa u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID-19.

Apelujemo na građane da se pridržavaju svih naredbi i preporučenih mjera  kriznih štabova federalnog i kantonalnog Ministarstva zdravstva, prvenstveno korištenja zaštitne opreme, poštivanje fizičke distance i poštivanje mjera vezanih za ograničenje broja osoba na određenom prostoru.