A+ R A-

Manifestacija "Dan prvačića" i ove godine u Gradačcu

Početak svog formalnog obrazovanja danas su  zajedničkim druženjem  na stadionu Banja „Ilidža“ obilježili  učenici  svih  sedam osnovnih škola naše općine, njih 440  u  generaciji.
Manifestacija «Dan prvačića» po drugi puta se organizuje, a i danas je to bilo druženje učenika I razreda  uz prigodan zabavni program,  mađioničarske trikove, igru i zabavu sa  klovnovima,  degustaciju proizvoda    domaćih prehrambenih proizvođača.
Uz učenike, na tribinama  stadiona Banja  Ilidža i  ovoga puta su bili roditelji, rodbina i  prijatelji.
Sa učenicima  se družio  i općinski načelnik, mr. sc. Edis Dervišagić, koji  je učenicima i njihovim roditeljima  čestitao polazak u osnovnu  školu i poželio puno uspjeha na tom putu,    a za sjećenje na ovaj dan  svim učenicima su pripremljeni i  prigodni  pokloni od općine Gradačac.

Kako se «Dan prvačića»  odvija uz Gastro sajam  «Provincija u pozadini»   jedna od poveznica ovih manifestacija je i promocija zanimanja kuhar. Učenici su sa svoje strane  doprinos Gastro sajmu dali u svojim likovnim radovima   koji su  bili  izloženi  na platou  ispred Stadiona gdje se održavao Sajam.