A+ R A-

U susretu danu općine Gradačac

Povodom godišnjice oktobarskih dana odbrane Gradačca i 22 oktobra Dana općine Gradačac, općina Gradačac u saradnji sa boračkim organizacijama utvrdila je Program obilježavanja Dana

općine  Gradačac.

Za Dan općine Gradačac određen je 22 oktobar u znak sjećanja na presudnu odbranu Gradačca,a po mnogima i Bosne i Hercegovine, kada su hrabri borci na prilazima ovom gradu zaustavili „tzv oklopni voz“sa velikim brojem agresorskih vojnika i značajnim količinama oružja svih vrsta.

U toku cijelog oktobra, oblježavaju se događaji iz odbrambeno – oslobodilačkog rata 92.-95.

Ove godine 17.10./subota/ obilježit će se akcija „istok-sjeveroistok“, gdje će se poslije odavanja počasti šehidima i palim borcima na Centralnom spomen obilježju učesnici akcije i drugi građani uputiti prema Sibovcu gdje će se održati centralna manifestacija uz prigodan program.

Istog dana sa početkom u 10.00 sati u Sporstkoj dvorani započet će tradicionalni Međunarodni karate turnir „Gradačac OPEN 2015.“

Dan općine je i „Dan Zlatnih ljiljana“ općine Gradačac, tako da će se 21.10. (srijeda) otvoriti i započeti malonogomoetni turnir osnovnih škola u sportskoj dvorani u organizaciji UG „Zlatni ljiljani“.

U gradskom kinu istog dana sa početkom u 18.00 sati bit će prikazan film  „Stupica nevidljivog djeteta“ režisera Šamsudina Gegića.

Na sam Dan općine 22.10.(četvrtak) Općinski načelnik upriličit će prijem u 9.00.sati Dobitnika najvećih priznanja „Zlatnih ljiljana“.

U 10.00 sati predviđeno je odavanje počasti i zahvalnosti šehidima i poginulim borcima na Centralnom posmen obilježju u gradskom parku kao i obilazak šehidskog mezarja u Mahmut Mahali i Spomen obilježja križ u Ledenicama Donjim.

Na Centralnom spomen obilježju poslije odavanja počasti šehidima i poginulim borcima i prigodnog programa formirat će se kolona učesnika bitke za „okopni voz“ i drugih boraca i građana koja će krenuti prema „oklopnom vozu“.

Na lokaciji „oklopnog voza“ sa početkom u 12.35. bit će održan prigodan program povodom 23. godišnjice  „Bitke za okopni voz“

Na dan 22. Oktobra 2015. Sa početkom u 15.00 sati održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća, uz učešće gostiju sa svih nivoa vlasti, boračkihi organizacija, mjesnih zajednica, privrednika, i građana iz kulturnog javnog i političkog života.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE GRADAČAC

17.10.2015. ( subota )


9:30  Obilježavanje akcije "Istok - sjeveroistok" - Mjesto okupljanja centralno spomen obilježje
10:00 "Gradačac open 2015." Međunarodni karate turnir - Mjesto održavanja Sportska dvorana Gradačačkog sajma

21.10.2015 (srijeda)

U povodu obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana:
10:00 Svečano otvaranje malonogometnog turnira osnovnih škola

18:00 Film: "Stupica nevidljivog djeteta" - Gosti: režiser Šemsudin Gegić i glumac Armin Omerović - mjesto održavanja gradsko kino

22.10. 2015.(četvrtak)


09:00 Prijem dobitnika najvećih ratnih priznanja kod Općinskog načelnika
10:00 Polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje, Šehidsko mezarje u Mahmut Mahali, Križ u Donjim Ledenicama i Spomenik palim borcima 1941 - 45.

10:00 Obilježavanje 23. godišnjice bitke za oklopni voz - mjesto okupljanja i formiranja kolone za kretanj prema oklopnom vozu: Centralno spomen obilježje

15:00 Svečana sjednica Općinskog vijeća Gradačac - mjesto: Kongresna sala "Gradačačkog sajma"
18:00 Tribina "Husein - kapetan Gradaščević" u kulturi sjećanja - mjesto održavanja: BZK "Preporod" Gradačac

 

24. i 25.10 subota i nedjelja


08:00 Međunarodni turnir invalida u košarci - mjesto održavanja: Sportska dvorana "Gradačačkog sajma"

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.