A+ R A-

Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je nastavljen rad  5. radne sjednice Općinskog vijeća Gradačac prekinute 04. 05.2017 a održana je  i 6. redovna sjednica na kojoj je donešeno niz  Odluka i Programa.

U nastavku 5. sjednice OV je usvojilo Program čišćenja i održavanja riječnih tokova na području općine Gradačac za 2017. godinu. Također usvojen je Izvještaj o implementaciji projekata za 2016. kao i Izvještaji o načinu korištenja dobara u općoj upotrebi ( jezero Hazna, objekat Gradine, Autobuska stanica ... ).

Na pauzi između 5. i  6. sjednice OV predsjedavajući Husein Kujraković podnio je ostavku a razlog ostavke naveo je da je to dio koalicionih dogovora.

Na početku 6. radne sjednice tajnim glasanje izabran je novi predsjedavajući OV Gradačac Enir šakić sa 19 glasova „ZA“, 5 „ PROTIV“ i 3 „ SUZDRŽANA“.

Jedna od značajnih odluka donešenih danas na 6. redovnoj sjednici OV Gradačac je  Odluka o kupovini dionica emitenta JP Komunalac d.d. Gradačac.

Usvojen je i  Program izgradnje puteva i gradskih ulica za 2017.-2020. u iznosu od 9,8 miliona KM. Općinsko vijeće nije se izjasnilo o  Izvještajima  o radu i poslovanju Javnih preduzeća i Javnih ustanova čiji je osnivač Općina Gradačac za prošlu godinu.