A+ R A-

Održana 1. radna sjednica OV Gradačac u novom sazivu

Dana 28.12.2016. Općinsko vijeće Gradačac održalo je prvu radnu sjednicu. Poslije izbora stalnih radnih tijela u skladu s Statutom Općine Gradačac  i Poslovnikom Općinskog vijeća, Općinsko vijeće je razmatralo redovne materijale. Nakon konstruktivne rasprave usvojeni su rebalans Budžeta za 2016. i Budžet za 2017. sa Odlukom o izvršenju istog. Budžet je planiran u iznosu od  14.177.520 KM.

 

Vijeće se upoznalo i prihvatilo  Informaciju o stanju sudskih predmeta koji se odnose na bespravnu gradnju tribina na  gradskom stadionu Banja „Ilidža“ u Gradačcu, kao dobru u opštoj upotrebi kao i dalo  saglasnost Općinskom pravobranilaštvu, radi zaključenja sudske nagodbe u parničnim postupcima pred Općinskim sudom u Tuzli i naknadnu Saglasnost na izgrađeni dio objekta s tribinama na stadionu Banja Ilidža.

 

U cilju jačanja zaštite imovine i imovinskih prava Općine Gradačac a posebno za realizaciju projekta vodosnabdijevanja općine Gradačac, rješavanje imovinskih odnosa na trasi projekta kao i zakonskih obaveza iz  Zakona o stvarnim pravima, Općinsko vijeće prihvatilo je akte o preduzimanju mjera na jačanju Općinskog prvobranilaštva.

Na ovoj sjednici također je razmatran i prihvaćen Nacrt Programa rada Općinskog vijeća Gradačac za 2017. godinu.