A+ R A-

Unapređenje procedura za izdavanje građevinskih dozvola

Danas je u sali za sjednice Općine Gradačac održan sastanak s ciljem sagledavanja postojećeg stanja i unapređenja postupka izdavanja dozvola za građenje. Na sastanku su prisustvovali članovi Privrednog savjeta, privrednici, predstavnici nadležnih službi za upravu, članovi BFC tima kao i predstavnici ovlaštenih konsultantskih kuća.

Analizirani su dosadašnji postupci izdavanja građevinskih dozvola u skladu sa pozitivnim propisima i prostorno planskom dokumentacijom. Uočeni su određeni nedostaci u cilju bržeg rješavanja, te su dati prijedlozi za unapređenje dosadašnjih procedura. Na osnovu iznesenih prijedloga, mišljenja i sugestija službe i konsultantski tim pripremit će izmjene postojećih procedura za njihovo unapređenje.

Također danas su potpisani ugovori između općine Gradačac i CRS BiH o konsultantskoj saradnji za ispunjavanje uslova za dobijanje BFC Certifikata tj. certifikata koji označava općinu Gradačac kao mjesto sa povoljnim okruženjem za investiranje u privredu.

Također sastanku su prisustvovale firme GIGAHERC d.o.o. Gradačac i ITENERIS d.o.o Tuzla koje će svojim ponudama poboljšati usluge Općine Gradačac.