A+ R A-

Prezentovan izvještaj u okviru (MEG) projekta

U okviru implementacije aktivnosti (MEG) projekta prezentovan je izvještaj o procjeni učinka na polju dobre uprave općine Gradačac. MEG projekat finansira Vlada Švicarske, a za implementaciju je odabran Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Sastanku su prisustvovali, konsultant ispred (MEG) projekta  i predstavnik ( MEG ) projekta. Izvještaj je prezentovan  Općinskom načelnik mr. sci Edisu Dervišagiću i njegovim saradnicima.



Načelnik se zahvalio na izvještaju i zaključio da će rezultati i preporuke iz pomenutog izvještaja biti dobra osnova za unapređenje rada uprave općine Gradačac.

Tokom prve četverogodišnje faze projekta, pružit će se podrška organima lokalne vlasti u unapređenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i infrastrukture za najmanje 700.000 građana, među kojima su i socijalno najugroženije kategorije stanovništva. Osim toga, planirana je i saradnja sa privatnim sektorom u svrhu podrške otvaranju novih radnih mjesta i podrška lokalnim vodovodnim preduzećima.