A+ R A-

U Gradačcu obilježen međunarodni dan palačinaka

Danas je  u gradskom parku u Gradačcu obilježen  Međunarodni dan palačinaka. 28. februar u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan palačinaka, a tim povodom u Gradačac se već četvrtu godinu zaredom organizuje manifestacija „ Gastro provincija u pozadini „ koja ima za cilj promociju domaćih proizvođača hrane ali  i sjajnog druženje .

Organizator manifestacije su Udruženje KULT Gradačac, “Brunch” Gradačac, Tapas Zenica, zajedno sa Udruženjem kuhara u BiH i Klub ljubitelja palačinaka. Pokrovitelj manifestacije je Općina Gradačac.

Na ovoj kulturno zabavnoj manifestaciji učestvovali su  učenici iz MSS "Hasan Kikić" Gradačac, Gimnazija "Mustafa Novalić" Gradačac i SSŠ "Džemal Bijedić"  iz Goražda, Udruženje kuhara iz grada Orahovice iz R Hrvatske tako da ova manifestacija poprima i međunarodni karakter . Općinski načelnik Edis Dervišagić je otvorio ovu manifestaciju, zahvalio se organizatorima i učesnicima kao i izrazio nadu da će na 5. jubilarnoj godišnjici biti još veći broj učesnika kako iz BiH tako i regiona.

 

Festival palačinaka okupio je brojne proizvođače posuđa, hrane i pića, Turističko-ugostiteljskih škola i udruženja građana koji su se takmičili u pripremi palačinaka a najzanimljiviji sadržaj je takmičenje u pravljenu i jedenju palačinaka. Ugodan i sunčan dan je doprinio da ova manifestacija bude još uspješnija i posjećenija.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan