A+ R A-

Održana 3. radna sjednica OV Gradačac

Danas je održana 3. radna sjednica Općinskog vijeća Gradačac gdje su vijećnici razmatrali obiman Dnevni red .Usvojen je Prostorni plan općine Gradačac za period 2008-2028. godina.  Radi se o najznačajnijem planskom dokumentu o budućem uređenju prostora općine Gradačac a koji se posebno odnosi na povećanje broja industrijskih poslovnih zona kao i sadržaja društvenog standarda i očuvanje užeg jezgra grada.

Također je izabran i drugi zamjenik presjedavajućeg OV iz reda hrvatskog naroda , gosp. Marjan Šimić.

Općinsko vijeće Gradačac usvojilo je Osnove programa i politike Općinskog načelnika za mandatni period kao i razmotrilo programe rada Javnih ustanova i Javnih preduzeća čiji je osnivač Općina Gradačac za 2017. godinu. 

Razmotreno stanje poljoprivrednog i šumskog zemljišta u vlasništvu Općine Gradačac s prijedlogom mjera za unapređenje korištenja ovog zemljišta kao i izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku za 2016. Utvrđena je  visina rente po m/2 korisne površine građevine i visina naknade za izdavanje u zakup poslovnih zgrada, prostorija i parkinga za 2017. godinu kao i druge odluke iz nadležnosti općinskog vijeća Gradačac.

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan