A+ R A-

Razmjena iskustava i dobrih praksi za jaču ulogu MZ

Jučer je u Sarajevu održan sastanak u sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, gdje je učestvovalo više od 170 načelnika opština, gradonačelnika i predstavnika mjesnih zajednica. U okviru ovog projekta realizuju se i aktivnosti mjesnih zajednica sa područja općine Gradačac.

Cilj sastanka jeste razmjena iskustava i dobrih praksi za jaču ulogu MZ u BIH sa osvrtom na studijske posjete u Republiku Hrvatsku, Republiku Srbiju i Kraljevinu Švedsku gdje su predstavnici općina i mjesnih zajednica učestvovali.

Učesnici su imali priliku da iznesu svoja iskustva koja su prikupili na studijskim posjetama, sprovedene aktivnosti i ostvarene rezultate, te ukazati na promjene koje mogu da urade u lokalnim zajednicama po uzoru na zemlje domaćine. Na kraju sastanka svi prisutni su se složili da u rješavanje lokalnih problema treba aktivno uključiti građane.

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan