A+ R A-

Postignut dogovor o izgradnji kanalizacione mreže u Gradačcu

Danas je u sjedištu Češke razvojne agencije u Pragu postignut dogovor o zajedničkom učešću u izgradnji kanalizacione mreže u Gradačcu. Memorandum o saradnji između općine Gradačac i Češke Republike trebao bi biti potpisan do kraja mjeseca maja a ovime bi bila osigurana podrška projektu od strane Vlade Republike Češke u iznosu od oko 400. 000 eura.

Nova kanalizaciona mreža bit će izgrađena u nekoliko mesnih zajednica na području općine Gradačac: MZ Škorići, MZ Bagdale, MZ Sibovac, MZ Vida II, MZ Vida I i dio ulice Hazna kao i pojedini dijelovi gradskih ulica. Ukupna vrijednost investicije iznosit će oko milion eura a radit će se u naredne dvije godine.

Navedeni projekat kao i projekat vodosnabdijevanja  su od velikog značaja za stanovnike općine Gradačac a posebno za stanovnike ovih naselja kojim će konačno biti omogućeno priključenje stambenih objekata na kanalizacioni sistem i rješavanju višegodišnjeg problema. Ovim projektom će se također zaštiti slivovi jezera Hazna kao i jezera Vidara a općina Gradačac postati još čišća ekološka sredina što bi u konačnici moglo doprinijeti još većem razvoju turizma.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan