A+ R A-

PILOT PROJEKAT DIGITALNOG ARHIVA KATASTRA

U Gradačcu je početkom maja 2017-godine pokrenut Pilot projekat uspostave digitalnog arhiva katastra zemljišta u općini Gradačac (DA) koji će se realizovati kroz donatorski CILAP projekat (Izgradnja kapaciteta za unapređenje Zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini) uz podršku Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Sarajevo (FGU).

U posebno određenom prostoru u Gradačcu će biti instalirana oprema za pripremu, skeniranje, sortiranje i arhiviranje dokumenata katastarskog operata u digitalnoj formi kao i dvosmjernu informatičku komunikaciju općine Gradačac sa FGU, a sve na podlozi namjenski naručenog softvera za Digitalni arhiv koji će nabaviti FGU. 

Skenirani podaci i dokumenti u općini Gradačac iz ovog pilot projekta će preko tog softvera biti dostupni centralnom serveru u FGU a takođe i podaci iz FGU će biti vidljivi u općini Gradačac.

Nakon skeniranja planiranog broja dokumenata i završetka pilot projekta uraditi će se izvještaj kao i preporuke za budući rad na DA katastra u FBiH.

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan