Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji
A+ R A-

Potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji

Potpisani Sporazum o saradnji između Općine Gradačac i JU Direkcije regionalnih cesta TK omogućava realizaciju projekata izgradnje, rekonstrukcije, sanacije i rehabilitacije regionalnih cesta na području općine Gradačac.

Direkcija cesta TK će vršiti poslove iz ovog sporazuma u skladu s godišnjim planovima uz obezbjeđenje potrebnih sredstava. Općina Gradačac će Direkciji pružiti podršku u administrativnim postupcima kroz dostavu imovinsko pravne dokumentacije, pružanje geodetskih usluga i koordinacije tokom realizacije pojednih projekata radi uspješne realizacije istih.

Prilikom potpisivanja Sporazuma razgovarano je o aktivnostima na izgradnji i održavanju regionalnih cesta u ovoj godini posebno putnih pravaca Srnice Donje – Gračanica i Kerep – Zelinja ( izgradnja mosta ).

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić i direktor direkcije cesta TK Delibajrić Agan istakli su zadovoljstvo potpisanim Sporazumom kao i nastavku uspješne saradnje na budućim projektima regionalnih cesta a sve u cilju poboljšanja uslova življenja građana i razvoja općine Gradačac.