A+ R A-

Početak obilježavanja Dana policije TK u Gradačcu

Povodom 22. maja Dana policije Tuzlanskog kantona danas su pripadnici Policijske uprave Gradačac i Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić odali počast i položili cvijeće na Spomen obilježje šehidima, poginulim borcima ARBIH, pripadnicima policije i civilnim žrtvama odbrambenog oslobodilačkog rata 92-95. Također odata je počast i položeno cvijeće i na spomenik NOR-a 1941-1945.

Općinski načelnik primio je delegaciju PU Gradačac na čelo sa glavnim inspektorom Edinom Karićem. U razgovoru pripadnici PU Gradačac upoznali su Općinskog načelnika sa aktivnostima na obilježavanju Dana policije kao i aktivnostima Uprave i Stanice javne bezbjednosti u Gradačcu. Istaknuta je dobra bezbjedonosna situacija na općini koja se ogleda u smanjenom broju krivičnih djela i prekršaja u donosu na raniji period kao i zadovoljavajuća bezbjednosna situacija na općini Gradačac.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić uputio je čestitke pripadnicima policije i zahvalio na dobroj saradnji i preduzimanju mjera na što povoljnijem bezbjednosnom okruženju na području općine Gradačac. Općinski načelnik izrazio je spremnost da općinski organi u okviru svojih mogućnosti pružaju adekvatnu pomoć u radu Policijske uprave.