A+ R A-

Posjeta zamjenika ministra sigurnosti BiH Općini Gradačac

Delegacija na čelu sa zamjenikom  ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić  posjetila je Općinu Gradačac gdje se razgovaralo o aktuelnim problemima s kojima se susreću Hrvati u Gradačcu i Bosanskoj Posavini i mogućnostima unaprijeđenja položaja istih.

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić istakao je da je položaj Hrvata na području općine Gradačac zadovoljavajući  i  da  multietičnost općine je veoma bitna kako bi se sačuvali dobrosusjedski odnosi .

U Gradačcu je danas proslavljen vjerski katolički blagadan posvećen sv. Anti Padavonskom – Antunovo, koji se u Gradačcu obilježava već tri stoljeća.Tim povodom u gradskoj katoličkoj crkvi upriličena je koncelebrirana sv.misa pred više stotina  vjernika. Nakon sv. mise upriličen je zajednički  ručak i bogat kulturno zabavni program. Blagdansko veselje sa svojim susjedima i prijateljima Hrvatima-katolicima podijelili su i njihovi sugrađani.

 

Prisutnima se obratio i Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić koji je čestitao Antunovo te se  zahvalio na pozivu. Naglasio je i dosadašnju dobru i uspješnu saradnju  i izrazio nadu da će se ovakva  uspješna saradnja nastaviti u budućnosti.