A+ R A-

Održana sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je održana sjednica Općinskog vijeća Gradačac. Ova sjednica bila je hitnog karaktera imajući u vidu da su na posljednjoj redovnoj sjednici odbijeni  Izvještaji o radu i poslovanju za 2016. godinu Javnih ustanova i Javnih preduzeća čiji je osnivač Općina Gradačac.

Na dnevnom redu sjednice prema zaključku Općinskog Kolegija i na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja razmatrana je  Odluka o razrješenju Nadzornih i Upravnih odbora u Javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji Izvještaji nisu usvojeni za prošlu godinu kao i Rješenja o imenovanju Nadzornih i Upravnih odbora u javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Općina Gradačac na period od 90 dana odnosno do provođenja konkursne procedure.

Općinsko vijeće je odredilo i punomoćnika za učešće u radu skupštine JP Komunalac Gradačac.

Nakon rasprave i razmatranih prijedloga Općinsko vijeće je donijelo Odluku  o razrješenju Nadzornih i Upravnih odbora u Javnim preduzećima i javnim ustanovama  kao i  pojedinačna Rješenja o imenovanju  članova privremenih  Uprvnih i Nadzornih odbora do provođenja  postupka  konkursne procedure a najduže do 90 dana. Općinsko vijeće zadužilo je Komisiju za izbor i imenovanja da pokrene postupak za provođenje konkursne procedure.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan