A+ R A-

Sjećanje na žrtve zločina u Kerepu

Danas je obilježena godišnjica stradanja civilnog stanovništva koja se desila 30.juna 1992. godine na Kerepu. Na spomen obilježu na magistralnom putu Gradačac-Ormanica okupili su se porodice poginulih, boračke organizcije, delegacija Općine Gradačac uz prisustvo građana.

Na današnji dan prije 25 godina je agresor pokušao presjeći saobraćajnicu Gradačac-Tuzla i tom prilikom je usmrtio 16 i ranio više civila  koji su se kretali tim putnim pravcem. Prisebnošću građana okolnih mjesta napad je odbijen i tom prilikom je zarobljena određena količina naoružanja.

Prisutnima su se obratili predstavnici boračkih organizacija kao i održan prigodan historijski referat vezan za ovaj događaj.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić u svom obraćanju izrazio je sućut porodicama poginulih civila i  istakao je da ove žrtve ne smijemo nikada zaboraviti i da su opomena za buduće generacije kako se brani Gradačac i Bosna i Hercegovina. 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan