A+ R A-

Predstavnici ambasade Švicarske u posjeti Gradačcu

Jučer su delegacija ambasade Švicarske u BiH kao i predstavnici UNDP-a posjetili općinu Gradačac. Cilj posjete bio je da lično steknu uvid u tok implementaciji projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlada Švicarske i Švedske a  implementira  ga UNDP.

 

Na području općine Gradačac, zajedno s izabranim općinama iz BiH, je u toku je realizacija ovog projekta za 6 mjesnih zajednica. Projekt se odnosi na infrastrukturne projekte kao i edukativne aktivnosti na području MZ Sibovac, MZ Mionica 1, MZ Vida 1, MZ Bagdale-Ahmetaši, MZ Međiđa Donja i MZ Biberovo Polje u cilju jačanja struktura MZ i učešću  građana u radu istih.

 

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić se zahvalio vladama Švicarske i Švedske kao i UNDP-u, koji kroz ovaj projekat pružaju veliku pomoć stanovništvu općine Gradačac.

 

Ovom prilikom predstavnici ambasade Švicarske i UNDP-a  uz prisustvo Općinskog načelnika mr.sci Edisa Dervišagića posjetili su Društveni centar koji je izgrađen u MZ Vida 1. U razgovoru s aktivistima prikazan je pozitivan primjer unapređenja aktivnosti i rada Mjesne zajednice kroz otvaranje Društvenog centra  i implemetaciji projektnih aktivnosti .

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan