A+ R A-

Predstavnici ambasade Švicarske u posjeti Gradačcu

Jučer su delegacija ambasade Švicarske u BiH kao i predstavnici UNDP-a posjetili općinu Gradačac. Cilj posjete bio je da lično steknu uvid u tok implementaciji projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlada Švicarske i Švedske a  implementira  ga UNDP.

 

Na području općine Gradačac, zajedno s izabranim općinama iz BiH, je u toku je realizacija ovog projekta za 6 mjesnih zajednica. Projekt se odnosi na infrastrukturne projekte kao i edukativne aktivnosti na području MZ Sibovac, MZ Mionica 1, MZ Vida 1, MZ Bagdale-Ahmetaši, MZ Međiđa Donja i MZ Biberovo Polje u cilju jačanja struktura MZ i učešću  građana u radu istih.

 

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić se zahvalio vladama Švicarske i Švedske kao i UNDP-u, koji kroz ovaj projekat pružaju veliku pomoć stanovništvu općine Gradačac.

 

Ovom prilikom predstavnici ambasade Švicarske i UNDP-a  uz prisustvo Općinskog načelnika mr.sci Edisa Dervišagića posjetili su Društveni centar koji je izgrađen u MZ Vida 1. U razgovoru s aktivistima prikazan je pozitivan primjer unapređenja aktivnosti i rada Mjesne zajednice kroz otvaranje Društvenog centra  i implemetaciji projektnih aktivnosti .