A+ R A-

Park Stara banja

Poslije završnih radova po projektu uređenja Stare banje u cilju korištenja iste od strane građana ovih dana Općina Gradačac izvršila je dodatne radove na rehabilitaciji površinskog sloja ovog parka. Građani su prepoznali ovu oazu mira u ovim ljetnim danima i koriste je za šetnju i rekreaciju.

U narednom periodu planira se obogaćivanje sadržaja izgradnjom dječijeg igrališta i rasvjete. Planira se urediti zacijevljeni dio rijeke Gradašnice između parka i objekata srednjih škola čime će se ovaj kompleks približiti i srednjoškolcima.

Izgled nekada :

Izgled sada:

 

Obilazeći ovaj kompleks Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić izrazio je zadovoljstvo urađenim i svrhom ovog parka i najavio mogućnost izgradnje i drugih turističkih sadržaja i objekata za koje postoje potrebe i  zainteresovanost građana i posjetilaca našeg grada.

Napominjemo da su u neposrednoj blizini ovog parka  i značajni sportsko rekreativni objekti kao što je jezero Vidara, stadion Banja Ilidža i liječilište.

Izgled nekada:

Izgled sada:

Na ovom potezu riješena je i putna komunikacija izgradnjom kružnog toka ( Autobuska stanica –Energopetrol ) i  odvajanjem saobraćaja u industrijsku zonu kao i obezbjeđen određeni broj parking mjesta za korisnike parka Stare Banje.

Izgled nekada:

Izgled sada:

Dugi niz godina ovaj park nije korišten u ove svrhe a njegovim uređenjem Gradačac je dobio još jedan savremeno uređeni park.