Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Poboljšanje efikasnosti Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

Poboljšanje efikasnosti Općinskog vijeća Gradačac

U okviru Meg ( Projekat opštinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja ) projekta danas je održan konsultativni radni sastanak sa vijećnicima Općinskog vijeća Gradačac kao i predstavnicima  stručnih službi Općine Gradačac.  Cilj sastanka je poboljšanje efikasnosti rada lokalnog vijeća kao i  aktivnije uključivanje građana u proces odlučivanja, u svakodnevne procese koji se dešavaju u lokalnoj upravi i radu samog Vijeća.

Za podršku i održavanje promjena uvedenih na lokalnom nivou, MEG projekt će podsticati poboljšanja regulatornog okvira u skladu sa relevantnim EU standardima, i prema decentralizovanom i unaprijeđenom sistemu pružanja usluga. Projekt će podržati kreiranje sinergije između općina, poslovnog sektora, ministarstava na entitetskim i kantonalnim nivoima, udruženjima i profesionalnim mrežama. Oko 700.000 građana, uključujući i 40.000 socijalno isključenih, imat će koristi od poboljšanih lokalnih službi, novih mogućnosti zaposlenja, kao i poboljšanih uslova za razvoj privrednog sektora.

Projekat opštinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja  finansira Vlada Švicarske,  implementator je UNDP  a provodi se u 18 gradova i opština u BiH, među kojima je i Općina Gradačac.  

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan