A+ R A-

Završen trening za pisanje prijedloga projekata

Jučer je završen dvodnevni trening za predstavnike nevladinih organizacija sa područja općine Gradačac. Na obuci predstavnici NVO imali su priliku da se upoznaju  sa temom  upravljanje projektnim ciklusom (pisanje projekata  i apliciranje na javne pozive) budući da će u 2018. godini  Općina Gradačac  početi sa  primjenom LOD metodolgije i  u skladu s tim  će  vršiti objavu javnih poziva  i dodjeljivanje sredstava OCD/NVO. 

UNDP u partnerstvu sa Općinom Gradačac je organizovao trening za OCD/NVO povodom objavljenog Javnog poziva  OCD/NVO  za pisanje prijedloga projekata u sklopu Javnog poziva - Projekta regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (“ReLOaD”) .

Dokumentacija za prijavu na javni poziv za Općinu Gradačac može se preuzeti od 23. februara do 22. marta 2018. godine, slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresirane organizacije na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili lično preuzimanjem u Općini Gradačac, Općinska služba za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, kancelarija 10.

Informativni sastanak za zainteresirane organizacije „Otvoreni dan“ biti će održan u Gradačcu 13. marta 2018. godine, u periodu od 13,00 do 15,00 sati u sali za sastanke Općine Gradačac. 

Rok za predaju aplikacija je 22. mart 2018. godine, do 16,00 sati. Aplikacije dostavljene nakon  navedenog roka biti će razmatrane jedino u slučaju da poštanski žig ukazuje na datum slanja prije zvaničnog isteka roka.