A+ R A-

Otvoren 8. Gradačački sajam organskih proizvođača „ EKO-ETNO BiH“

Danas je u Gradačcu otvoren 8. Gradačački sajam organskih proizvođača EKO-ETNO BiH. Na sajmu učestvuje 30 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine sa svoji prepoznatljivim organskim proizvodima. Svečanom otvorenju prisustvovali su mnogobrojni građani Gradačca. Organizator sajma je Savez udruženja „Mreža žena veliko srce u BiH „ Gradačac a pokrovitelji sajma su Općina Gradačac, Vlada TK, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao i kantonalna privredna komora TK.

Ispred organizatora sajma prisutnima se obratila, Predsjednica Saveza Udruženja „ Mreža žena veliko srce u BiH „ Gradačac, Almasa Huskić koja se zahvalila kako izlagačima tako i pokroviteljima ovog sajma. Također je istakla i veliku važnost organske proizvodnje i samih proizvoda.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao važnost promocije Gradačca kao grada koji prepoznaje i podržava organsku proizvodnju kao i promociju zdrave hrane i ishrane. Također je zaželio da svi posjetioci našeg grada i sajma uživaju u ponudi koja je pred nama i svim izlagačima puno uspjeha u promovisanju njihovih proizvoda.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić je svečano otvorio ovaj sajam i zaželio da sljedeći bude još uspješniji.

Sajam će biti otvoren danas i sutra ( 29. i 30. mart ) a nalazi se u gradskom parku u Gradačcu. Tokom održavanja ovog sajma održat će se i stučna i naučna predavanja na temu „ Zelena ekonomija u BiH „- mogućnost i šanse kao i „ Med i pčelinji proizvodi „ – povećanje proizvodnje i mogućnosti izvoza.