Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - 13. sjednica Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

13. sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je održana 13. radna sjednica Općinskog vijeća Gradačac na kojoj je razmatrano 25 tačaka dnevnog reda. Općinsko vijeće usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Gradačac za 2017. čija je realizacija 10.904.037,11 KM.

Po Izvještaju o ostvarivanju politike Općine i aktivnosti Općinskog načelnika za 2017.godinu, Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da je u izvještajnom periodu Općina Gradačac svoje aktivnosti usmjerila i realizovala na značajne projekte u cilju razvoja privrede, infrastrukture i objekata društvenog standarda u cilju stvaranja povoljnog okruženja i uslova za bolje življenje na ovoj općini.

Tako su realizovani projekti zaštite okoliša među kojima rekonstruisani prečistač otpadnih voda u vrijednosti od 3 miliona KM kao i stvaranje uslova za proširenje kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine. U cilju realizacije projekta Vodosnabdijevanja pored rješavanja imovinskih odnosa stvorene su sve pretpostavke za početak realizacije ovog projekta te su prihvaćeni i potpisani odgovarajući ugovori i podugovori kao i proveden prvi međunarodni tender za početak realizacije istog.

U 2017. Općina Gradačac je postala nosilac certifikata za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za Jugoistočnu Evropu ( BFC ). Povoljno okruženje već je prepoznato kod domaćih i stranih investitora što je doprinijelo i povećanju zaposlenosti. Na području općine Gradačac je zaposleno 9000 osoba prema zvaničnim podacima nadležnih organa.

Na općini djeluje 900 privrednih subjekata i registrovano je 1300 obrta ( fizičkih lica ). Izvoz sa područja općine Gradačac je iznosio preko 330 miliona KM.

Općinski načelnik je naglasio ulaganja u novoj Industrijskoj zoni kao i poboljšanje putne infrastrukture u staroj industrijskoj zoni i niz drugih infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama.

Značajno je napomenuti da je u protekloj godini završen sportski poligon „ LUKE „ kao i da je Gradačac poslije više decenija dobio savremeni gradski trg.

Uz ovaj usvojeni izvještaj Općinsko vijeće je usvojilo i Izvještaj o sprovođenju strategije razvoja općine Gradačac kao i donijelo planove implementacije projekata i plan kapitalnih investicija za razvoj infrastrukture za 2018 i za period do 2020.

Općinsko vijeće je usvojilo Izvještaj o svom radu kao i izvještaj inspekcija i izvještaje o korištenju dobara u općoj upotrebi.

Općinsko vijeće se upoznalo s informacijom o stanju poljoprivrede, zaštite od požara i stanju sigurnosti na području općine Gradačac za 2017.

Općinsko vijeće je razmotrilo više odluka i rješenja iz svoje nadležnosti.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.