A+ R A-

Odbojkašice OK KULA Gradačac na prijemu kod Općinskog načelnika

U okviru odigravanja utakmica finala Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice u kojem su se sastale dvije najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini ekipa Kule Gradačac i višestruki prvak Bosne i Hercegovine ekipa Bimal-Jedinstva, odigrana je prva finalna utakmica gdje je ekipa iz Gradačca slavila rezultatom 3:2 i tako pobjedila favorizovanu ekipu iz Brčkog.

Tim povodom danas je upriličen prijem kod Općinskog načelnika mr. sci Edisa Dervišagića gdje se razgovaralo o uspjehu iz prve utakmice, trenutnim izazovima kao i budućim planovima za ovaj klub.

Na prijemu je Općinski načelnik čestitao na velikoj pobjedi, zaželio odbojkašicama puno uspjeha i dodao da ne sumnja u pobjedu u narednoj utakmici. Istakao je da je dobro upoznat sa situacijom u klubu  i da je velika šteta da nismo u mogućnosti koristiti našu sportsku dvoranu  u Gradačcu. Nada se da će ovaj problem biti riješen u narednom periodu, iako se klub ne nalazi u zavidnoj poziciji, zahvljujući menadžmentu  i timu postiže izvanredne rezultate koji su odraz dobre atmosfere među odbojkašicama.

Kapitenka OK Kula-Gradačac, Anđelka Radišković, kazala je:“ Ekipa je zaista bila izvanredna i dale sve od sebe od početka do kraja“. Podvukla je također da atmosfera u ekipi i oko ekipe nikada nije bila bolja što dalje doprinosi našem samopouzdanju i nagovještava dobar rezultat u narednoj utakmici koja će se odigrati u Brčkom.

"Trener ekipe Kula-Gradačac gosp. Goran Hadžić istakao je ekipu Jedinstva kao izvrsnu i sjajnu u svakom pogledu, što pokazuju i silne godine dominacije u bh.ženskoj odbojci. „ Neće biti lagan posao okititi se titulom ali obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe kako bi po prvi put donijeli ovaj trofej u Gradačac“.