Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - 14. sjednica Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

14. sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je u Gradačcu održana 14. radna sjednica Općinskog vijeća. Vijećnici su razmatrali obiman dnevni red i donijeli više odluka, rješenja zaključaka iz nadležnosti Općinskog vijeća, kao i razmotrili izvještaje o stanju u pojedinim oblastima.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Gradačac za period 01.01. – 31.03.2018. kao i rebalans budžeta Općine Gradačac za 2018. godinu. koji se najvećim dijelom odnosi na povećanje prihoda od viših nivoa vlasti za realizaciji kapitalnih projekata ( 706.000 KM ) i prihode od naknade za zemljište i izgradnju u iznosu od 369.000 KM.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o produženju roka korištenja objekta stadiona „ Banja Ilidža“ sa pratećim sadržajima i opremom koji su u funkciji objekta do konačnog definisanja načina i uslova korištenja.

Također usvojen je Nacrt odluke o uspostavi prava građenja na nekretnini u vlasništvu Općine Gradačac a odnosi se na izgradnju područne škole u naselju Požarike. Ovim Nacrtom predviđeno je da se uspostavlja pravo na građenje u korist Tuzlanskog kantona kao osnivača JU OŠ „ Ivan Goran Kovačić“ Gradačac a parcela ostaje u vlasništvu Općine Gradačac i da će se u narednom periodu usaglasiti svi ostali detalji oko daljnjih koraka.  Ovim Nacrtom odluke su uklonjene zakonske barijere oko nastavka gradnje područne škole u MZ Požarike.

Usvojena je i Odluka o nazivima i označavanju ulica i trgova i označavanju objekata brojevima na području općine Gradačac. Ovom odlukom utvrđuju se nazivi ulica i označavaju se brojevi kuća, zgrada i građevinskih parcela kao i vođenje registra ulica, trgova i kućnih brojeva na području općine Gradačac.

Usvojeni su i Izvještaji o radu javnih ustanova za 2017. godinu i to za sljedeće Javne ustanove: JZU Dom zdravlja, JZU Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječilište „ Ilidža“ Gradačac, JU „ Apoteka „ Gradačac, JU Centar za socijalni rad Gradačac, JU Centar za kulturu „ Ahmed Muradbegović“ Gradačac, JU Javna biblioteka „ Alija Isaković“ Gradačac kao i izvještaji o radu javnih preduzeća JP Veterinarska stanica, JP „ Parkinzi“ Gradačac i Javno stambeno preduzeće Gradačac.

Razmatrani su i usvojeni Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva, Izvještaj o stanju zaposlenosti, odnosno nezaposlenosti i stvarnim potrebama kadrova u privredi općine Gradačac i Izvještaj o razvoju turizma na području općine Gradačac sa prijedlogom mjera i aktivnosti.

Donešeno je Rješenje o imenovanju Komisije za ocjenjivanje i izbor programa-projekata mjesnih zajednica kao i prijedlog Pravilnika o načinu vrednovanja prijedloga kapitalnih programa-projekata u kojima su nosioci projektnih aktivnosti mjesne zajednice sa područja općine Gradačac.

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.