Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Trening za savjetnike resurnih centara iz oblasti finansijske pismenosti i savjetovanja građana u Bosni i Hercegovini
A+ R A-

Trening za savjetnike resurnih centara iz oblasti finansijske pismenosti i savjetovanja građana u Bosni i Hercegovini

Druga obuka, koja je održana u Sarajevu, dio je implementacije projekta “Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini” kojeg provodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Vlade Švicarske i u saradnji sa EFSE Development Facility.

 

U sklopu implementacije treće faze projekta “Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini”, u toku je dvodnevni “Trening za trenere” koji je u Sarajevu okupio savjetnike iz tri oformljena resursna centra unutar bosanskohercegovačkih općina/opština. Trening ima za cilj usavršavanje tehničkih i stručnih vještina savjetnika iz oblasti finansijske edukacije i finansijskog opismenjavanja građana, kao i iz oblasti pružanja besplatnog pravnog i finansijskog savjetovanja za prezadužene građane BiH.

Učesnici na treningu su predstavnici općine Stari grad Sarajevo, opštine Teslić i općine Gradačac. Navedene lokalne zajednice prepozanle su svoj značaj u prihvatanju uloge resurnog centra za aktivnosti besplatnog pružanja savjeta za prezaduženo stanovništvo ili one koji se tek planiraju zadužiti, kao i važnost u širenju finansijske pismenosti i promoviranju finansijski odgovornog ponašanja. Uspostavljanje resursnih centara unutar ovih općina/opština, rezultat je višegodišnje uspješne saradnje Projekta i partnera u njegovoj implementaciji.

Pored predstavnika resurnih centara, treningu su prisustvovali i predstavnici Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBH) koji su učesnicima treninga predstavili ulogu i nadležnosti CBBH, sa naglaskom na platne sisteme i centralni registar kredita. Svoja dosadašnja iskustav u radu sa građanima u BiH, na treningu su iznijeli i ombudsmani za bankarski sistem Republike Srpske i Federacije BiH.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.