Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Završena šesta kulturno-zabavno sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”
A+ R A-

Završena šesta kulturno-zabavno sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”

Svečanom dodjelom nagrada i zahvalnica završena je trodnevna manifestacija „ Mionica nekad i sad“ koja se održala u MZ Mionica I u Gradačcu. Ovo je bila šesta po redu kulturno-zabavna i sportska manifestacija koju slobodno možemo nazvati tradicionalnim dešavanjem. “ U protekla tri dana mještani Mionice 1, ali i cijelog Gradačca mogli su uživati u kvalitetnom programu sportskog, kulturnog i zabavnog tipa.

Ove godine manifestaciju je primarno otvorio sportski dio programa – 2. memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić Zrno”, na kojem je nastupalo deset ekipa podijeljenih u dvije grupe. Turnir je trajao dva dana, a na kraju titulu najbolje ekipe ponijeli su Novalići, koji su novi-stari šampioni, uzevši u obzir da su na ovom turniru slavili i prošle godine.

Drugi dan manifestacije, osim završnice turnira u malom fudbalu, donio je i natjecanja škola fudbala i veterana, kao i turnir u šahu i stonom tenisu. Škole fudbala su tradicionalno otvorile drugi dio sportskog programa, a veterani su bili interesantna uvertira za nastavak turnira. Turnir u šahu se također odigrao u toku drugog dana manifestacije, a najbolji među osam takmičara je bio Mujdanović Suad. Najbolji stonoteniser manifestacije “Mionica nekad i sad” je Kavazović Vedad, koji je bio bolji od 11 preostalih takmičara.

Treći dan manifestacije bio je predviđen za kulturno-zabavni program gdje su nastupali izvođači u omladinskoj sali mjesne zajednice Mionica 1. U zabavnom dijelu nastupali su članovi Kulturno-umjetničkog društvo Gradačac, na čelu sa koreografkinjom Selmom Begović. Na kraju je svojevrsnu igranku u potpunosti preuzeo Condor bend, koji je inače muzički pratio sve prethodne izvođače, i publiku sa kvalitetnim nastupom dobro zabavljao do kasno u noć.

Prisutnima se obratio i Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić, koji je istakao kako je ponosan na ovu mjesni zajednicu, kao i na manifestaciju koja je posebna na svoj način, jer okuplja raznovrsne ljude s različitim interesima, te je kao takva jedinstvena na ovim područjima. Tom prilikom predsjednik mjesne zajednice Mionica 1 Denis Begović uručio je Općinskom načelniku zahvalnicu za sveobuhvatan doprinos u razvoju kako mjesne zajednice tako i ove manifestacije, te tako na simboličan način odao počast svemu što je gospodin Dervišagić učinio za Mionicu 1 u proteklom periodu.

Ovim aktivnostima spušten je zastor na još jednu manifestaciju Mionica nekad i sad, koja je i ove godine po svim parametrima pokazala da i jedna ne tako velika mjesna zajednica poput Mionice 1 ima šta za ponuditi ne samo svojim mještanima, nego i kompletnom gradu. Iz Organizacionog odbora su istakli da je sve to plod dugogodišnjeg i mukotrpnog truda i rada, te su se ujedno zahvalili svojim mještanima i publici koja ih vjerno prati i podržava u svemu što rade. Naredne godine, kako ističu, Mionica 1 će biti još jača, a sa njome i manifestacija “Mionica nekad i sad” koja je vjerno predstavlja.

WEB PORTAL: MZ MIONICA 1

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.