Grad Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Rekonstrukcija objekta Starog srednjoškolskog centra
A+ R A-

Rekonstrukcija objekta Starog srednjoškolskog centra

U okviru realizacije projekta uspostave Trening centra za prekvalifikaciju radne snage na području općine Gradačac prema zahtjevima tržišta rada otpočela je priprema i rekonstrukcija objekta i prilagođavanje prostorija u Starom srednjoškolskom centru u Vida II.

Općina Gradačac na zahtjev i inicijative privrednih subjekata u saradnji s UNDP BiH i TIKA-e (Turska razvojna agencija ) pristupila je pripremama za stvaranje uslova za vršenje obuke i prekvalifikacije radne snage. Na objektu izvršit će s sanacija krova kao i pripremiti potreban broj učionica- radionica za izvođenje teoretske i praktične nastave.

U adaptaciju i pripremu objekta planirano je ulaganje od 230. 000 KM a sredstva se obezbjeđuju od UNDP BiH i Općine Gradačac. U okviru saradnje s TIKA-om izvršena je obuka u R. Turskoj odabranog kadra za izvođenje teoretske nastave i praktične obuke prema zahtjevima poslodavaca.

Predstavnici Općine Gradačc , UNDP-a i izvođača radova obišli su objekat, zaključili ugovor i uveli izvođača u posao. Rok za izvođenje građevinskih radova je 90 dana.

Završetkom ovih radova i uspostavom Trening centra stvaraju se uslovi za obezbjeđenje kadrova prema zahtjevima privrede u narednom periodu što će doprinijeti razvoju općine Gradačac i BiH.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.