Grad Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - 18. sjednica Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

18. sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je održana 18. redovna sjednica Općinskog vijeća na kojoj je razmatran obiman dnevni red. Općinsko vijeće usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Gradačac za period  01.01.-30.09.2018. godine. U ovom izvještaju stoji da su ostvareni prihodi od 10 miliona KM i da su veći 29% nego u odnosu na isti period od prošle godine.

Vijećnici su prihvatili Izvještaj općinskog načelnika o utrošku budžetske rezerve Budžeta Općine Gradačac za 2018. u visini od 2.000 KM za pomoć u izgradnji porodične kuće Rahmana Mehmedovića, budući da je ova porodica krajem septembra u požaru ostala bez doma. Zaključeno je kako se u narednom periodu potrebno iznaći sistemsko rješenje kojim bi se planirala sredstva i rješavali eventualni slični slučajevi.

Najveću pažnju i raspravu izazvala je Informacija o vodosnabdijevanju koja je na kraju i usvojena. Pored vijećnika u raspravi su učestvovali i predstavnici Vijeća MZ-a koji su ukazivali na izuzetno tešku situaciju u pojedinim naseljima, gdje se voda doprema cisternama ili građani izdvajaju velika sredstva kupujući vodu.

Da bi se uspješno nastavilo sa realizacijom i implementacijom projekta Vodosnabdijevanja općine Gradačac neophodno je bilo donijeti nove odluke vezane za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i pokretanje postupaka eksproprijacije.

Vijećnici OV Gradačac su usvojili i niz Odluka i Rješenja o imenovanjima članova Upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima.

Usvojen je i izvještaj o provedenim izborima za vijeće mjesne zajednice Vučkovci. Predstavnici projekta PRO – Budućnost predstavili su Plan aktivnsti za implementaciju Platforme za mir 2018-2020.

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.