A+ R A-

Općinski načelnik u posjeti obrazovnim ustanovama

Danas je Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić posjetio predškolsku ustanovu JU Dječije obdanište „Kolibri“ Gradačac. Povod posjete jeste nabavka kombija kao i završetak nekoliko infrastrukturnih projekata na objektima obdaništa koji se finansiraju vlastitim sredstvima ustanove i sredstvima Općine Gradačac. Kombi je namjenjen za djecu koja imaju poteškoće u razvoju kao i za djecu školskog uzrasta koji pohađaju nastavu u obližnjim osnovnim školama.

Tokom razgovora direktor Hajrudin Mehanović JU Dječije obdanište „Kolibri“ Gradačac je upoznao Općinskog načelnika o stanju u ustanovi kazavši da trenutno ima oko 237 djece i da u narednom periodu tj. na proljeće se planira proširenje kapaciteta obdaništa dogradnjom još jednog objekta.

Pored Dječijeg obdaništa Općinski načelnik posjetio je i OŠ „ Hamdija Kreševljaković “ u Kamberima. Svrha posjete jeste završetak radova na fiskulturnoj sali koji su sufinansirani i od strane Općine Gradačac u iznosu od 25.000 KM. U proteklom periodu Općina Gradačac je izdvojila oko 81.000 KM za potrebe osnovne škole u Kamberima.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da se nastavlja trend finansiranja i sufinansiranja radova iz Budžeta Općine Gradačac za potrebe osnovnih i srednjih škola sa područja općine Gradačac. Izrazio je nadu da će i ostali nivoi vlasti također podržati ovakve i slične projekte koji su od velikog značaja za učenike ali i roditelje sa područja općine Gradačac.