A+ R A-

Potpisan ugovor za stručno usavršavanje radnika

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić  i direktor firme „Torre Nova“ Gradačac Munever Novalić, potpisali su ugovor o dodjeli granta za sufinansiranje troškova obuke, stručnog osposobljavanja i usavršavanje radnika na području općine Gradačac. Stručno osposobljavanje i usavršavanje radnika će biti u skladu sa potrebama poduzetnika i obrtnika sa područja općine Gradačac.

Grantovi se dodjeljuju u okviru projekta „ Poticaji ekonomskom razvoju i zapošljavanju u Općini Gradačac „  u partnerstvu sa MEG projektom.  Za ovaj projekat predviđen je iznos od 80.000 KM a maksimalan iznos pojedinačnog poticaja je 8.000,00 KM po korisniku.

Cilj ovog projekta jeste unaprijediti tržište rada na području Općine Gradačac i povećati broj zaposlenih. Obučiti najmanje 20 osoba od čega će biti zaposleno najmanje 10 nezaposlenih osoba u Općini Gradačac.

Sve ove aktivnosti se realizuju u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), kojeg podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini.